Tuesday, August 9, 2011

Ragam orang kita>'sudah tahu bertanya lagi'...


Peace be upon you, Hii readers,

I'm just about to share something that i found interesting from Facebook account. I felt amused either funny reading on this article, and i'm going to share what the article is with you, its just kinda 'Just for laugh'  series. so i come up with this and you should read this too.Come on!


1. Bila org nampak ko baring tutup mata:
S: Ko tidur kah?
J: Tdk la, sia training mcm mana mau mati bah..

2. Imagine ko bawa bawa tv ko yg rusak pi technician bikin n dia masi juga tanya:
S: Mau kasi bagus kah ni tv?
J: Tdk la,sia buring ba,jadi sia bawa la tv sia pi jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh ndak la,hujan yg naaaanti baru sia kluar.

4. Time ko baru bangun tidur, dia tnya:
S: Ko bangun sdh?
J: Ish, sia tidur sambil jalan bah ni!

5. Kawan ko call fon ruma ko:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi kah?
J: Manada, sia jatuh dlm lubang jamban bah!

7. Ko bediri di dlm lift di tingkat paling bawah sdh, diorang tanya:
S: Going up kah?
J: Eh ndak la,sia tangah tunggu apartment sia turun bah ni.

8. Boyfren ko pi ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko masi juga mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga ka tu?
J: Tdk la Ling! Paku-pakis sama kubis bah ni.

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, trus ada org katuk pintu n dia tanya:
S: Ada urang kah?
J: (Suara Kiut)Teda urang! Taik bah yang becakap ni!!!

so how you feel?tell me what your feelings yaa..hehe.=)

32 comments:

MARIA LIZA said...

ala tak bape fhm le bahasa sebelah2sana ni...sik tau mau ketawa ke ndak...he..he...sikit2 ajer...

kopi O tanpa gula said...

yan...
klu kisah kami beduakan lagik pelik hahahaha

jane owez lapor diri bila dah jalan d bndr....tetiba smpi petronas...jane gtaw la

"ami d petronas nie...."
dia akn tnya

"auw behapa?(bt apa?)" hahaha

jane akn jwb " menyiang ikan sayang "
hahaahahahah

bnda nie dah jadik gurauan bg kami bedua....

bkn nie jak yan....slalunya kami x pena bg jwpn yg tepat bila d soal...

hahahah ;p

nowriz said...

hahaha.. iya.. sy selalu kasi kena adik sy.. dia kan.. pantang tengok sy bersiap2 atau bercantik2.. mesti dia tanya.. "ko mo p mana ni?"

dia suda tengok sy pakai baju p office.. dia tanya lagi.. ko mo p mana ni? sy jawab.. sy p jogging atau p pasar.. hahaha..

lucu sy tengok mo dia geram.. hihi

Kay Masingan said...

hahahahaha...betul! saya pun terjerumus dalam soalan2 itu..ahhaha
then my close friend will said- tolong jangan tanya soalan yang sudah ketara nampak- dengan suara agak marah.
then sia senyum2 saja..hahaha

beaty said...

memang cm tu la tu yan..hehehehe lucu juga kan..

Aki said...

maksud untuk bertanya sebagai sapaan juga ba tu..

Contoh situasi baru balik rumah...

Jiran : Baru balik kerja??

Aki : Tidaklah,baru mau pegi kerja.. ^_^.v..

Hahahaha

Sematlah kak Yan.. :-p (ehem kak,ko sudah tau ba juga kan yang si Aki tua satu tahun dari kak yan)

Azeanthy Paiman said...

sis maria liza,hee...ni bahasa sabahan sis...susah sikit mau tangkap kan....hee...

anyway thanks for dropping by here..=)

Azeanthy Paiman said...

jane,haha...eya bah..sama la kita..best bah bgurau2 dlm hubungan kan...rasa happy jak spnjg hari...

paling sy x tahan,nampak sdh kita wat pa,masih kna tnya bah..andu bah..

tp syok jg kn jane...hee....

Azeanthy Paiman said...

sis nowriz,budak2 mmg slalu mcm tu...heran kale dia kn..hahha...

byak bah pkra2 lucu slalu blaku dlm hidup kita..sabar jak laa....hehe..

Azeanthy Paiman said...

sis kay,klu kna org yg betul and cool,mmg best kn..tp klu kna kwn yg skema n tegas,huh,abis kita kna marah if jawab mcm ni kan..hehe...


anyway,sy jg hmpir tjerumus bgurau mcm ni dgn NJ sy..abis laa.....hahha...

Azeanthy Paiman said...

sis beaty,tula..lucu ni baca ni acticle...adui naa......

Azeanthy Paiman said...

aki,eya...kdg2 sapaan juga bah tu..tp msti kna pada tmpat jg klu mjawab sapaan org kn..bahaya juga bah ni..hehe..


eh,yaka...ko tua 1 tahun dr sya??astagaaa....mati2 sy ingt ko muda dr sy..sbb ko pgil sy 'kak yan'!!haha....

xpa,pasni pgil yan jak bah aa....hee...

echaRierie said...

hahahaha..seriously sgt lucu..
eya..mmg geram kan bila kena tnya maka dia nmpk apa kita bwt..
sy mmg bwt mcm ni klw org tnya..
bikin pns kdg2..hahaha

Aemy Shamy said...

hahahahah!! aduii berabis pula sy ketawa baca ni dear..! haha...betul jg kan, kdg2 org tnya bnda yg suda obvious depan mata ni..but actually they thought it's to start the conversation :p hehehe..

Rie is Me said...

My stomach is hurt because laughing too much!
Hahahah. So funny eyan~
Sepalah yang buat begitu tu... Memang lawak banar2. Hahaha...

a-Me said...

Alamak.. xda berenti pula sa tersengih-sengih baca pos ko ni. Nnt gila pla dorg ingat.. Tapi seriously mmg lucu ni.. & mmg realiti berlaku kan.. Sometime pun kna mcm ni.. Kna kol time2 kerja, buli pla kna tny "Ko di mna?" Trus la jwap "dalam hutan" hahaha..

Pink Diva™ said...

hahaha!!! ..sakit my stomach ketawa read ni tauk..

but all is betul,..memang macam itu lah manner orang kita..macam kili2. sudah tahu asked lagi,bikin hot ohh

But sometimes that question is not a question at all,instead just wanna menyapa.

Dida LiciouS said...

a way to start a conversations..tp bila tgk balik mmg lucu kan? ..:D

misya mialen said...

hahahaa..lucu sdh ku ni baca entri ni.sllu juga terkena mcm ni..aku oun mau share jg cerita.

aku: syg bt apa?
suami; Buat bodoh.
aku: jd,bodohla?
suami: adalah sikit.
aku: ketawa berabis.
hahahhahaa;D

Eryati said...

hahahaha..ko ni bikin kakak ketawa seja...bah mmg begitu bai tu Yan...nanti raya..nampak orang mahu pigi beraya msti tanya "kamu mau p beraya?" jadi pandai2 la jawab..padahal sudah nampak urg mmg mau p beraya di hari raya

Yen said...

nice one :) that what i called the art of sarcasm

Azeanthy Paiman said...

echa,mmg lucu dear..sy tbahak2 ketawa baca ni tau!adui laa.a..mcm jawapn yg kna bg kn...huhuhu...


aemy,haha...really dear!Q yg mmg obvious bah..but still kna tnya ni..hehe....funny2...

Azeanthy Paiman said...

Rie,paaaling lawak kn...rasa mau pecah perut ni ktawa...astagaaa...sabar2...ahhaa....



a-me,eya..slalu tjadi bah ni...sy pun ktawa jak pas baca ni....mmg kna ckp sot2 oula ni..ahhaha..

Azeanthy Paiman said...

Pink diva,yups dear...sometimes they use this to start a conversation,but its looked funny and amusement to think about this afterward...hee....so funny!


dida,yups sis..mmg lumrah org2 kta slalu ckp gni kn..hee...

Azeanthy Paiman said...

kak misya,sweet oo kmu dua husband!bgurau2 gni mmg syok n best kn kak....hee....


kak ati,paaaling lucu bila sdh nmpk kita dtg rumah mau braya,trus tnya lg,'ko mau pg mna?'..adui laa.....pnya la soaln bonus..haha...



yen,yups,this is people called sarcasm,i thought this is our culture..and i felt funny to think about this afterward..what to do,its normal!hee...

hElfiS said...

hahah..ya ba kan...
benda ne selalu berlaku..
kadang bila tym mo gerak p keja tiba2 kena tanya.."ko p keja ka ne?...hahah...kdg2 rasa pelik jg tp kena jawab jg kn..hahah
btw post ne mmg lucu yan..nice..hihih

Azeanthy Paiman said...

helfis,ya bah...kdg2 org sdh nmpk bah apa and mana kita mau pg,tp still mau tnya..saja2 jak kale kan...sabar jak laa...hee....

Chii said...

lol on no. 8 :))

Elih Japahar said...

eh! macam pernahku baca lawak ni tapi di mana yaaa...haha! :)

apabila kamu tengah memasak dan kawan tanya..."apa kamu buat didapur tu?" jawap dia, "saya tengah main badminton bai ni"...haha!

Azeanthy Paiman said...

Chii,paaaling LOL yg no 9.heeee.....


elih,mesti la pnah baca,lawak antarabangsa kan...hee.....ada ka kena tnya lagi mcm tu,sdh gaharu btanya lagi kan...haha...sabar jak la...

-ilyannur- said...

paling suka yg taik pandai becakap tu haha. lucu ni.

bos sa lagi lucu, buli2 dia call office tanya, kamu di mana ni. haha.

lilies.john said...

haha.. funny owh..
mcm haritu i saw my friend d kedai aksesori sedang pilih2 aksesori.. then sy tegur la..
"aik, ko bt apa cni?"
pastu dia jwb
"sy sedang buat konsert"
haha..