Thursday, May 5, 2011

Stupid thing that ever happened in my life.

Its just stupid and so stupid.
Sorry because of my roughness words. i don't know how to start my words, but its just about something stupid happened in my life just a couple of months ago (4/5hb November 2010, if i am not mistaken). the time elapsed, but the effect sticked on my life till today.why?coz all my friends now already hates her so much.but do i care?huhu.okey, let me proceed.

Saya ada seorang follower lelaki bernama F (juga merangkap bekas abang angkat semasa zaman sekolah menengah) and selepas beberapa tahun, itulah kali pertama saya bertemu semula dengan dia.Secara kebetulan pula, kami telah menjadi satu team debate bagi mewakili negeri sabah. Dia, saya, anis and fairul. saya sangat rapat dengan anis my bestfriend, dan juga mereka semua, sebab sudah anggap F sebagai adik-beradik sendiri, maka saya pun sanggup bagi password blogger saya dengan dia, untuk apa dia minta pun saya kurang pasti. yang saya tahu, masa tu dia memang betul2 mahu buka blog baru. and saya lah satu2 nya blog yang followed once dia sudah buka blog baru.
Satu hari tu tiba-tiba ada kawan called saya, bagitahu yang ada seseorang(she also came from Ranau) sedang mentioned nama saya dalam blog dia. who the person who's mentioned my name?ok,i don't want to reveal her name. just mahu bagitahu yang dia ada kaitan dengan masa silam saya. then saya pun buka lah link blog c gurl tu mau tengok apa sebenarnya kes yang terjadi. and u all know what happen??di sana ada satu komen daripada follower saya, F, yang mengatakan,'apa guna pakai tudung kalau nampak leher?'.yups, until now saya masih ingat ayat c F di sana. and gurl pun tu membalas komen itu di blog nya, 'terima kasih cik azeanty atas......bla bla bla..'.Damn!i was shocked, surprised and blurred when i saw my name di sana!not only that gurl, but her friends also tried to boom me. and what my first and last intervention?i just komen blog gurl tu then bagitahu dia bahwa bukan saya yang komen dia, itu cuma follower saya. but seemed that the gurl ni ada head-strong, terlalu yakin dengan kata-katanya then she pun hentam saya semula melalui komen yang bertalu-talu di ruang komen blog nya. i was freaked out during that time but i never replied her again. cukuplah saya sudah bagitahu yang itu memang bukan saya, but if she never trust me,OKEY FINE, its okey. who's care if she want to trust me or not.
saya tidak pernah berdendam atau ambil kesah tentang kejadian itu..but yang menjadi problem nya, bila kawan2 dia(or maybe dia sendiri yang jadi mastermind) ganggu hidup saya sampailah sekarang. why i said that?because as soon after the case itu saja, saya dapat banyak mesej, weird question di Formspring and email saya. then paling menyedihkan (at the same time i felt that its was immature) bila c gurl itu pergi bagitahu kesah antara kami tu dengan suma orang yang dia kenal,(ada yang saya kenal juga) then i don't know, as soon after that saja, mostly of them removed me from their Facebook's friend lists. i don't know sampai mana sudah gurl tu sudah merosakkan nama saya but i know she done it. and paling hilarious bila gurl itu cakap saya yang memulakan conflict kami dengan me-removed dia dari friend lists FB saya..o gurl, i never know if i've removed sapa2 pun dari Fb saya, sebab saya tidak pernah removed dia or sapa2 dari FB saya.so sapa yang remove sapa tu sebenarnya salah sapa?..masalah technical facebook or what?(ramai friends dari FB saya juga pernah told me yang kononnya saya tiada dalam friendlist dorang, mean masalah technical FB la kale)itu pun saya tidak tahu, yang saya tahu saya tidak pernah komen blog dia or remove dia dari FB saya. so immatured right.but sapa removed saya pun sya tidak kesah.i have a lot of friends.huhu.

saya sebenarnya sangat disappointed dengan kejadian itu, but saya buat tidak tahu and forgot saja suma yang terjadi ni. saya anggap benda ini tidak pernah berlaku dalam hidup saya.but bila ada kawan2 bercakap tentang ini dengan saya baru2 ini, OMG, she rupanya sudah bagitahu ramai orang pasal hal kami and patutlah ada kawan2, even my own cousins pun removed me from their facebook friend lists. and ada segelintir kawan2 dia yang kalau nampak saya. macam mau telan saja.excused me, i am not and never fear you all suma lah. and sekarang tambah membingungkan bila my blog selalu kena STALKED oleh somebody. don;t know who. but sangat menghairankan.once again,ADA AKU KESAH??sedikit pun tidak menjejaskan hidup saya.hoho.

so dear readers and kawan2,
what should i do now?patutkah saya berhubung dengan gurl itu semula then jelaskan perkara sebenar, or biarkan saja suma ini berlalu?.i am not wrong, i never did it,really!but she's prejudices on me and made a big deals with me. yang jelas sekali, dia sebenarnya sudah merosakkan nama baik saya di RANAU.makin saya diam, makin menjadi and membesar pula kes ni.huh,what's the immature attitude yaa.but really, i never want to evoke this case again, but saya ada hak untuk bersihkan nama saya kan.then after that, i rest my hand from this case.thank you.

8 comments:

Rie said...
This comment has been removed by the author.
Rie said...

Mungkin ko patut berhubung dengan dia untuk menjelaskan segala2nya terutama perkara sebenar yang berlaku. Dengan ini baru kita lega. Saya pun pernah mengalami keadaan seperti ini. Just like what I said in my blog. U read it right? I said sorry & explained even though I'm not the one who's wrong. That way made me felt better Eyan. Tidak tau mcm mana dgn ko? Saya malas urg ckp sa remove dorg dr FB tp memang pn sa remove sbb sa nda kenal nama dia so sa removela. Buat pa mau frens ma urg kita tidak kenal kan. Hehe. Bila sa npk nama dia yang real, sa add balik? Then kena ckp mcm sa tak suka dia. Haha. Tulah masalahnya ni urg slalu slh sgka ma kita kalo tidak tahu perkara yang sebenar. So, better tell the truth lol. :) I'm sure it'll works! XD

Azeanthy Paiman said...

huh,sy pun ada ckp 'sorry' dgn gurl tu wlupun bukan sy yg buat suma tu.but you know what,makin dibesar2kan pula tu perkara.until now x abis2 ceta tu bah..makin diam,mkin teruk nama sy kna 'cat hitam'.sdgkn sy xpnah ada pa2 mslh dgn dia sblum ni.huh.

anyway,thanks rie...hope kita tabah saja lah aa..=)

miss pearl said...

yan.. jgn brdiam diri bah.. ambl tndakan ikut undg2.. krana dia mrosakn nama org sdh tu.. msti letakkn dia d bawah akta hasutan.. dia siapa sbnrny? adkh dia ckup bagus utk mmperkatakn org lain.. atau adkah dia jenis org yg x sedar diri...?

sarah lysa reynolds said...

be strong my fren.=)

Azeanthy Paiman said...

miss pearl:its just ruined my name and i need her to purify my name.but seemed that she never want to give up.what the weird attitude she are?..

sarah lysa:thnks my frend..i am enough strong with this...thnks yaa..=)

hElfiS said...

salam eyan..
mau share sikit pendapat peribadi:-)
sy bersetuju sgt dgn apa yang Rie cakap tu..
yan jumpa ja dia..pastu cakap la yang yan dtg bukan mau gaduh.bagi tahu hal sebenar seelok-eloknya.Mcm yang yang sendiri tahu dia pasti xkan terimakan tapi xsalah mencuba.siapa tahu ALLAH terangkan hati dia untuk sedar.Tp yan kena byk sabar la..mana tahu dia maki hamun ka..klu itu terjadi yan senyum dan minta maaf ja..Kadang-kadang kita perlu mengalah untuk menang Dan kemenangan itu selalu memihak org yang sabar.itu ja la yg sa bleh share...harap eyan x kesah..:-)

*jangan lupa niat dalam hati mintak ALLAH tolong kalau yan jmpa dia ya..INSYAALLAH ALLAH akn bantu kalau kita ikhlas.
(pada pengalaman sy ia berjaya tau....) ^__^

Azeanthy Paiman said...

helfis,thnks for the advise and shared..
i am gonna do that..thnks yaa...=)